Da Håmsø Patentbyrå gikk opp i skyen fikk de seg en grønn overraskelse.

Publisert: 2.10.2020

Bilde av Rasmus Gjesing og Bjørg Tomlin sittende.

I tillegg til en driftssikker serverløsning, fikk Håmsø 24% strømbesparelse med overgangen fra lokale servere til skyen. Det tilsvarer hele 4500 kWh og ca. 3000 kroner på strømregningen hver måned.

Håmsø Patentbyrå AS er et av Norges ledende rådgivningsfirma innen immaterielle rettigheter (IP/IPR), og det eneste patentbyrået med hovedkontor i Rogaland. Håmsø Patentbyrå ble etablert i Sandnes i 1950 av Borge Håmsø. I 2003 overtok sønnene Eivind og Gunnar Håmsø eierskapet og driften av selskapet. I 2019 kjøpte sju ansatte selskapet som nå drives som en partnerbedrift. Bedriften har et internasjonalt team med nærmere 40 ansatte fordelt på seks nasjonaliteter.

Portrett av Rasmus Gjesing, Managing Director, Partner i Håmsø Patentbyrå

Skyløsning med Microsoft

– Det ble gjennomført møter og et mindre forprosjekt der Upheads tok en gjennomgang av dagens IT-løsning for så å legge frem ulike alternativer. Det ble besluttet å migrere eksisterende serverløsning til Upheads Private Cloud slik at drift, vedlikehold, strøm, backup etc. ble ivaretatt av Upheads til en fast månedspris, sier Rasmus Gjesing, Managing Director, Partner i Håmsø Patentbyrå.

Det ble også anbefalt å benytte Microsoft skytjenester som inneholder flere moderne sikkerhetskomponenter. Håmsø valgte derfor tjenesten Sikker Ansatt, som i tillegg til ulike sikkerhetsfunksjoner også inneholder backup av Mail, SharePoint og OneDrive, siste generasjons antivirus, telefonsupport og en sømløs sikker/kryptert hjemmekontorløsning. Slik fikk de ansatte fikk jobbet effektivt på hjemmekontor under pandemien.

Jeg har deltatt på flere webinar og seminar i regi av Upheads og holder meg på denne måten oppdatert på ny teknologi.
- Rasmus Gjesing, Managing Director, Partner i Håmsø Patentbyrå

Kostnadseffektivt og driftssikkert

Håmsø fikk med det en driftssikker serverløsning der ansvar for drift og vedlikehold er ivaretatt av Upheads. I tillegg førte outsourcing av eksisterende serverløsning til en besparelse på 24% i strømforbruk.

– I mai 2020 falt strømforbruket vårt med 24% i kWh-forbruk i forhold til i fjor. Det tilsvarer ca. 4500 kWh spart på en måned som utgjør 3-4 tusen i måneden, sier Rasmus Gjesing, Managing Director, Partner i Håmsø Patentbyrå.

Oppdatert på ny teknologi

– Upheads har også et kundeutviklingsprogram som sørger for at jeg er oppdatert på ny teknologi. Jeg har deltatt på flere webinar og seminar og synes det er den beste måten å følge med i tiden på. I tillegg får jeg god oppfølging fra min faste konsulent.

[ Pssst... Håmsø har ikke patent på denne løsningen ]

Kontakt oss for å se hva vi kan gjøre for deg!

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA. Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.

Er du lei av å fylle ut skjemaer?

Du kan også ringe 51 22 70 00,  mandag–fredag kl. 07-21, eller sende noen ord til hei@upheads.no.