Skip to main content

Veiledning OneDrive

OneDrive er integrert i Office 365 og gir deg et sted i skyen der du kan lagre, dele og synkronisere filene dine. Her kan du se hvordan du enklest kommer igang med OneDrive fra Microsoft.

Aller først; hvorfor OneDrive?

  • Du får lagret bilder, filer og mapper på et sikkert sted
  • Det er kanskje den enkleste måten å dele filer og mapper med andre
  • Du kan få tilgang på filene dine fra hvor som helst og på hvilken som helst enhet
  • Gir deg muligheten til å samarbeide i Office-dokumenter samtidig med andre, uten at versjonene overlappes
  • Med Microsoft får du sikkerhet, smidighet og den nyeste teknologien (som AI) med på kjøpet


Logg
 på din konto i OneDrive

Bilder: Logg  med din Microsoft e-post og passord > Huk av for «Allow»/»Godta» og trykk så «OK​» > OneDrive er nå klar for bruk

Hva betyr ikonene?


En rød sirkel med et hvitt kryss betyr at en fil eller mappe ikke kunne synkroniseres. Du ser dette i filutforsker eller på ikonene i systemstatusfeltet i OneDrive.


OneDrive med pausesymbol, betyr at filene for øyeblikket ikke synkroniseres. Vil du gjenoppta synkroniseringen, trykk på OneDrive-ikonet og velg «Mer», deretter klikk på «Gjenoppta synkronisering».


Sirkelformede piler viser at synkroniseringav filer pågår. Dersom du laster opp eller synkroniserer nye filer fra sky til PC vil dette symbolet også vise.


Et grått OneDrive-ikon med en linje gjennom, betyr at du ikke er logget på, eller OneDrive installasjonen ikke er fullført.


Ser du en gul advarselstrekant, betyr det at kontoen din trenger oppmerksomhet. Trykk på ikonet for å se flere detaljer.


Indikerer at fil eller mappe er delt med andre personer.


Indikerer at fil eller mappe kun er tilgjengelig på nett. Filer som kun ligger på nett tar ikke opp plass på datamaskinen.


Åpner du en fil som kun ligger på nett, lastes den ned til enheten din og blir tilgjengelig lokalt. Du kan åpne en lokalt tilgjengelig fil når som helst, selv uten Internett-tilgang.


Filer med dette symbolet er lokalt lastet ned på PC-en og tar opp plass på enheten. Du kan velge filer som skal være lastet ned ved å merke dem med «Behold alltid på denne enheten». Trenger du mer plass, kan du endre filen tilbake til tilkoblet. Det gjør du med å høyreklikke på filen, og velge «Frigjør plass».

Fil synkroniserer ikke

Ser du dette ikonet i OneDriven din, vil det si at det er problemer med en fil. Gå inn på OneDrive og trykk på pilen som er markert på bildet til høyre. Den vil vise deg hvilken fil det gjelder, og beskrive hva som er galt.

Vil du se hvilke andre brukerveiledninger vi har? Få en oversikt på siden under.

Brukerveiledninger