Skip to main content

Veiledning Windows Hello

Ansikt eller fingeravtrykk er vanskelige å stjele, derfor er det veldig lurt å bruke denne tyåen pålogging til PC-en din. Her viser vi deg hvordan du kan konfigurere Windows Hello for bedre sikkerhet og smidig innlogging.

Aller først; hvorfor Windows Hello?

> Windows Hello lar deg logge inn på datamaskinen ved å bare sette deg foran skjermen, og vise ansiktet ditt til webkameraet ditt

> Metoden er både raskere og sikrere enn et vanlig passord

Ulike valg for pålogging med Windows Hello

1. Ansiktsgjenkjenning – Hvis du har kamera tilgjengelig på PC-en kan ansiktsgjenkjenning brukes

2. Fingeravtrykk – Logg på med fingeravtrykk dersom maskinen din støtter det. Det vil da være en liten scanner i nærheten av «touch padden»

3. PIN-kode – Legg inn en 6-sifret tallkode som fungerer som en PIN-kode

4. Sikkerhetsnøkkel – En fysisk “nøkkel”, vanligvis i form av en liten USB, som brukes i kombinasjon med PIN-kode eller passord

5. Passord – Du kan fremdeles bruke den «gamle» måten å logge på med passord. Dette setter du selv, eller får av oss i Upheads

6. Bildepassord – Pålogging via et selvvalgt bilde hvor en må “tegne” likt som en gjorde under oppsett

Endre påloggingsmetode i Windows Hello

For å endre eller oppdatere påloggingsmetode for Windows Hello trykker du på startmenyen og så «Innstillinger»  >  «Kontoer» > «Påloggingsalternativer»

Under «Påloggingsalternativer» ser du valgene beskrevet over for å logge på med Windows Hello. Velg den som passer deg best!

Windows Hello gjenkjenner meg ikke, eller jeg får en feilmelding når jeg prøver å logge på

Hvis ansiktet ditt eller fingeravtrykket ikke skannes riktig, eller hvis du bruker feil finger til å logge på, vises en feilmelding når du prøver å logge på via Windows Hello. Prøv gjerne igjen et par ganger, hvis ikke dette hjelper kan du logge på med PIN-kode eller passordet i stedet og evt. gå inn på instillinger for Windows Hello (beskrevet over) og konfigurere på nytt.

Vil du se hvilke andre brukerveiledninger vi har? Få en oversikt på siden under.

Brukerveiledninger