Boobs & Bytes – En kveld til inntekt for kreftsaken

I oktober er det både nasjonal sikkerhetsmåned og Rosa Sløyfe-måned. Derfor arrangerte vi «Boobs & Bytes» en kveld med påfyll for både hodet og mage, med foredragsholder og etisk hacker Mia Landsem.

Publisert: 23.09.2021

Mia Landsem poserer forav bildevegg etter IT foredrag

I løpet av kvelden lærte vi om kampen mot overgripere på nett, samtidig som vi samlet inn og donerte penger til kampen mot brystkreft. En stor takk til kunder og ansatte som ble med på aksjonen!

Hadde du ikke anledning til å bli med på kvelden, har vi oppsummert tre tips fra Landsem:

1. Vær proaktiv! Lag en god plan for bedriften om hva man skal gjøre hvis uhellet først er ute.

2. Husk at hacking også kan foregå i den fysiske verden. Det kan for eksempel være innbrudd som «tailgating», hvor en uautorisert person følger noen gjennom en sikker dør eller barriere.

3. Ha en jobbkultur der det er lov til å gjøre feil! Alle kan bli utsatt for hacking og situasjonen blir bedre av å varsle kollegaer eller ledelse.

Takk for besøket og velkommen neste gang!

Mia Landsem

Etisk hacker i Orange Cyberdefense hvor hun jobber med alvorlige dataangrep som lammer bedrifter og institusjoner. Hun ble for alvor kjent da hun brukte interessen sin for hacking til å spore opp hvem som delte et nakenbilde av håndballspiller Nora Mørk. Etter dette har hun høstet både hyllest og hets. Landsem har vært finalist i kåringene «Årets trønder» og «Årets modigste kvinne», blitt kåret til «Årets veiviser» og har også mottatt «Jenteprisen».

\\\\\\\\\\\\\\\\\ Les mer om Mia Landsem /////////////////

Relaterte nyheter