Pressemelding: Upheads satser videre i Norden gjennom sitt første oppkjøp i Sverige

Upheads er en av de raskest voksende IT-bedriftene i Norge og leverer resultater som knuser tidligere rekordår. Nå etablerer de seg i Sverige som del av strategien om å bli Nordens ledende IT-leverandør for små og mellomstore bedrifter.

Upheads, som spesialiserer seg på skybasert IT-drift, digitalisering og IT-sikkerhet kjøper Malmö-selskapet WeSafe, en rendyrket utfordrer innen skybaserte IT-tjenester i Sverige. WeSafe sine tre grunnleggere, Peter Fritzon, Per Liljenberg og Martin Liljenberg, går inn på eiersiden i Upheads og vil fortsette å lede vekstreisen i Sverige.

Upheads + WeSafe Ove, Peter og Bjørg

Bilde: F.V. Martin og Per Liljenberg (CTO og CSO, WeSafe), Ove Rydland (gründer & eier, Upheads), Peter Fritzon (CEO, WeSafe) og Bjørg Tomlin (CEO, Upheads)

WeSafe er ledende på Microsoft-skytjenester, dataplattform og AI-løsninger for små og mellomstore bedrifter i Sør-Sverige. De har vært Gaselle-bedrift i Sverige de siste fire årene, i en periode hvor de har levert sterk og lønnsom vekst basert på sin skalerbare forretningsmodell. I 2022 hadde WeSafe en omsetning på ca. 75 millioner kroner.

Bedriftens 38 medarbeidere vil fortsette som før som del av en større organisasjon med spennende utviklingsmuligheter.

Vekst uten voksesmerter

Sammenslåingen er en svært viktig milepæl for Upheads sin strategi om å etablere en nordisk posisjon.

– WeSafe vil bli en sterkere organisasjon og får et bredere tjenestespekter. Det gir oss et fantastisk spennende utgangspunkt for å etablere oss som en landsdekkende IT-leverandør for små og mellomstore bedrifter i Sverige, sier Fritzon om sammenslåingen.

– Upheads har hatt en klar ambisjon om å gå inn i det svenske markedet. WeSafe er puslespillbrikken som manglet for å gi oss den tilstedeværelsen vi har siktet mot. Sammen med WeSafe tar Upheads et stort steg mot vår visjon om å være en ledende leverandør til SMB-markedet i Norden, sier administrerende direktør i Upheads, Bjørg Tomlin.

– Vi kommer kjappere i posisjon i Sverige når vi går sammen med WeSafe, ellers ville det nok tatt oss flere år, bekrefter Upheads-gründer, eier og forretningsutvikler, Ove Rydland.

Selv med rekordvekst og oppkjøp er Upheads opptatt av kontrollert ekspansjon.

– Vi skal skape et solid fundament for ytterligere vekst. Vi er alltid interessert i muligheter som oppstår, men er hovedsakelig opptatt av langsiktighet og vil bygge kvalitet over tid, sier Rydland.

Lokale verdier og tilstedeværelse

Når Upheads nå har etablert seg i Sverige, skal den videre veksten være med fokus på lokal tilstedeværelse.

– Vi har allerede noen kunder i Sverige, men dette er første gang vi tar kjernevirksomheten med skybasert IT-drift, sikkerhet og digitalisering utenfor Norge, sier Tomlin.

Upheads er bygget på lokale verdier, og er opptatt av lokal tilstedeværelse og nærhet til kundene våre. Dette gjelder like mye for Sverige og Malmö, som Sandnes eller Laksevåg.

Den perfekte partner

– Vi ser frem til å dra nytte av læring på tvers av landegrenser. Ikke minst vil WeSafe ta med seg mye erfaring og kompetanse inn i Upheads. I WeSafe har vi funnet den perfekte partner. De har samme ambisjoner, mentalitet, ja, til og med humor som oss, uttaler Tomlin.

For svenskene sin del, lister Peter Fritzon opp tre hovedgrunner for at valget falt på Upheads som vekstpartner og morselskap.

– For det første, har vi et felles mål; å tilby gode, automatiserte og trygge IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter. Muligheten for å ta større markedsandeler i Sverige er den neste viktige faktoren, med flere ressurser, kraft og fleksibilitet.

­– WeSafe blir selveste springbrettet og grunnlaget for Upheads’ tilstedeværelse i Sverige. Det er vi stolte av, erklærer Fritzon.

Til sist peker Fritzon på bedriftskultur og karrieremuligheter for WeSafe sine ansatte.

– Bedriftskulturen i Upheads ligner veldig på den vi har i WeSafe. Den føles genuin og sterk, samtidig som de setter kunden i sentrum. Våre ansatte vil også få betydelige utviklingsmuligheter når vi skal vokse oss større.