Windows 11 – Endringene du må få med deg

I juli overrasket Windows med å annonsere at den neste versjonen av operativsystemet var på vei. Lanseringsdatoen er 5. oktober og fra og med da, vil versjonen komme ferdiginstallert på alle nyere datamaskiner.

Maskiner som kjører på Windows 10 vil også kunne oppgraderes gratis til 11, så lenge de tilfredsstiller noen minimumskrav som Microsoft har satt.

Oppgraderingen er den største på flere år og dreier seg i all hovedsak om design og brukervennlighet.

Windows 11 - Microsoft

Nye Windows 11: Nytt utseende med intuitiv navigasjon og enkel organisering

Endringer i Windows 11

Som med alle oppdateringer Microsoft leverer gjennom Windows Update, vil ikke alle få tilbud om å laste ned fra samme dato. Utrullingen er en gradvis prosess som først er ventet å være ferdig i midten av 2022. Den mest åpenbare forandringen er et helt nytt og moderne designkonsept med sentrert startmeny, en minimalistisk stil og med mørk modus.

Widgets er tilbake i Windows og systemet vil også ha støtte for Android-apper, som kan lastes ned via Microsoft Store. Maskinen fungerer også adskillig mye bedre for de av oss som gamer. Xbox vil nemlig være integrert i Windows 11 og ha auto HDR.

Microsoft Windows i mørk modus. Skjermbilde.
Windows 11 - Mørk modus

Maskinvarekrav for å kjøre Windows 11:

Prosessor: Minst to kjerner på 1 GHz eller raskere, 64-bit og av nyere årgang (ca. 2018+)
Minne: 4 GB
Kompatibelt med: DirectX12 eller senere med WDDM 2.0-driver
Skjerm: Minst 9 tommer stor, 720P-oppløsning eller bedre
System: UEFI, Secure Boot, TPM 2.0-støtte

Lurer du på om din bedrifts PC-er støtter og kan oppgraderes til Windows 11? Ta kontakt for å få hjelp med kartlegging.

Hva må du tenke på før oppdateringen til Windows 11?

Microsoft har ikke gjort endringer i kjerneinnstillingene og prosessene, noe som betyr at vi ikke vil oppleve problemer som dem vi så da de flyttet Windows 7- og 8.1-brukere til Windows 10. Noen tredjepartsprogram kan ha en utfordring med den nye oppdateringen til Windows 11. Har du spørsmål rundt oppdateringen, ta kontakt med din konsulent eller servicedesk så hjelper vi deg.

Vi kan også ordne utsettelse av utrullingen dersom din bedrift ikke ønsker oppdateringen nå. Da gir du bare en lyd til Servicedesk, så fikser vi det for deg.

E-post: support@upheads.no
Telefon: 51 22 70 00

Åpent mandag – fredag mellom kl. 07:00 og 21:00.